Overige video's

Kabeljauw met kerrie-kaasroom

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de drooggedepte kabeljauwfilet in 12 gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Kook de wortel 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei 2 minuten.
  4. Leg 6 stukken kabeljauwfilet naast elkaar. Verdeel 3/4 deel van de wortel en prei erover en leg de andere stukken kabeljauw er precies op zodat een strakke sandwich ontstaat.
  5. Leg deze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de wortel en de prei erover.
  6. Bak de kerriepoeder in het bakvet van de prei en meng de kookroom erdoor.
  7. Schep de helft van de kaas erdoor en schenk de kerrieroom over de vis.
  8. Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  9. Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Serveer de kabeljauw op de tagliatelle.

Variatie

Vervang kabeljauw door zalmfilet. Neem in plaats van wortel eens reepjes gekookte biet.

Wijnadvies

Kabeljauw 'zwemt' graag in de Stoney Creek Chardonnay-Sémillon. Of anders wel in Sauvignon Blanc van Sea Breeze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.