Overige video's

Kabeljauw met kappertjes-roomsaus
Kabeljauw met kappertjes-roomsaus
(9)

Kabeljauw met kappertjes-roomsaus

Eet je niet zo vaak vis? Met dit eenvoudige recept komt daar misschien verandering in. De kabeljauw stoof je gaar in de saus, een keer omkeren tussendoor is voldoende. Ook nog eens een makkelijk recept om te bereiden dus.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten verder. Voeg de slagroom, kappertjes en kabeljauwfilets toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Keer de visfilets halverwege. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  2. Kook intussen de rijst. Kook in een andere pan de doperwten in 4-6 minuten beetgaar.
  3. Verdeel de rijst en doperwten over borden. Schep de kabeljauw erbij en schenk wat van de kappertjessaus erover. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 83 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Brigitte 03-10-2022
Heerlijk! En erg makkelijk te maken. Blijft in onze collectie van lekkere recepten
Droppie 05-08-2022
Makkelijk recept en echt heerlijk
Brigitte
03-10-2022
Heerlijk! En erg makkelijk te maken. Blijft in onze collectie van lekkere recepten
Lees meer
Droppie
05-08-2022
Makkelijk recept en echt heerlijk