Overige video's

Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 4,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de olijven droog en maal ze fijn.
  2. Meng de olijven met de bleekselderij, munt, azijn en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de bonen, knoflook en rozemarijn circa 10 minuten op een lage stand.
  4. Roer regelmatig, zodat de bonen kneuzen en de velletjes barsten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauw in circa 4 minuten aan beide kanten gaar.
  5. Verdeel het bonenmengsel in het midden van de borden en schep de tomaatjes en het olijvenmengsel eromheen. Leg de kabeljauw erop, bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

Wijnadvies

Serveer een Italiaanse witte bij dit recept. De Mastio della Loggia Soave is verkwikkend wit met peer en een amandelbittertje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
5 g
Vezels 7 g
Zout 4,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Bram 29-08-2019
Lekker recept!