Overige video's

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
3 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper.
  2. Meng de geraspte citroenschil met de bloem en wentel de vis erdoor. Schud de overtollige bloem eraf en zet de vis in de koelkast.
  3. Snijd de bieten in dikke parten en schud ze in een ovenschaal om met de tijm en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat peper over en giet er een paar lepels water bij. Dek af met aluminiumfolie en bak de bieten in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
  4. Maal intussen alle ingrediënten voor de pistachesalsa fijn met een staafmixer en breng de salsa op smaak met zout en peper.
  5. Neem de bieten uit de oven en bak intussen de visfilets in de rest van de olie in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  6. Serveer de kabeljauw met de bieten en een lepeltje pistachesalsa.
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
3 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Sam06 24-08-2018
Dit is zo lekker! Bietjes uit eigen tuin maar met die uit de winkel zijn ook heerlijk. Dit recept staat bij ons in de top 5!