Overige video's

Kabeljauw met een mosterdkorstje

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)

Bereiden

  1. Vermaal de geroosterde boterhammen in de keukenmachine met de mosterd, kruiden en 50 gram boter tot een fijn mengsel.
  2. Verwarm de oven op 180°C.
  3. Bestrooi de visfilets rondom met zout en peper en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek ze met het kruidenmengsel.
  4. Bak de kabeljauw in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. Was de aardappelen goed en kook ze in ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
  6. Vermeng de rest van de boter met citroenrasp en -sap en voeg wat zout en peper toe.
  7. Schep de boter door de aardappelen en serveer deze met de vis. Garneer eventueel met nog wat groene kruiden.

Bereidingstip

Neem voor de groene kruiden peterselie, bieslook, kervel en basilicum.

Variatie

Neem in plaats van Opperdoezer Ronde aardappeltjes geschilde krieltjes.

Wijnadvies

Aanrader met Indomita Sauvignon Blanc. Ook de Landenwijn Wit uit Australië zorgt voor een kabeljauw waar je u tegen zegt.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.