Overige video's

Kabeljauw met cranberrytijmtopping

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
17 g
Hoofdingrediënten Honing (631)

Bereiden

  1. Dep de vis droog met keukenpapier. Pureer de cranberry's, citroenrasp, honing, tijm, knoflook, zout, versgemalen peper en 75 gram boter tot een grove pasta. Strijk deze pasta over de bovenkanten van de kabeljauwfilets.
  2. Verhit de rest van de boter in een ovenvaste koekenpan. Leg de vis naast elkaar in de pan met de cranberrypasta bovenop.
  3. Verhit de ovengrill. Bak de vis in circa 3 minuten bijna gaar en zet daarna onder de hete grill zodat de cranberry-kruidenpasta over de vis smelt.
  4. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappels en witlof (zie tip).

Bereidingstip

Halveer stronkjes witlof in de lengte en bestrooi de snijkanten licht met poedersuiker. Bak de snijkanten in hete boter zodat ze licht kleuren. Keer de stronkjes om en stoof met een scheutje bouillon of water circa 10 minuten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 19 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
17 g
Hoofdingrediënten Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.