Overige video's

Kabeljauw met amandelkorst en bloemkool-cashewnotenpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
20 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de bloemkool met de cashew­noten gaar en zacht in de melk met het laurierblaadje. Verwijder de laurier en pureer de rest tot een gladde puree. Breng op smaak met zout.
  3. Smelt intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de spruitjes met de hazel­noten goudbruin.
  4. Kook de spruitjes beetgaar. Meng intussen 75 gram boter met de knoflook, citroenrasp en ­sap. Bestrijk elke visfilet met 1 eetlepel van deze knoflookboter en bestrooi met het amandelmeel. Leg de filets op de bakplaat en bak 5­-10 minuten in de oven.
  5. Schep een lepel bloemkoolpuree in het midden van elk bord en wrijf met de bolle kant van een lepel uit tot een mooie cirkel. Leg de kabeljauwfilets in het midden en serveer de spruitjes erbij.

Bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept door pijnboompitten.

Wijnadvies

Kabeljauw vormt met chardonnay een erg goed duo. Met name als deze mooi rond en romig is, zoals Bourgogne.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
20 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.