Overige video's

Kabeljauw in Italiaanse tomatensaus met rucola-ansjovissalade
Kabeljauw in Italiaanse tomatensaus met rucola-ansjovissalade
(4)

Kabeljauw in Italiaanse tomatensaus met rucola-ansjovissalade

Zin in een lichte maaltijd met vis? Ga dan voor dit Italiaanse gerecht met kabeljauw en tomatensaus. De smaken zijn perfect uitgebalanceerd.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 2,8 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en bleekselderij 3-4 minuten. Voeg de tomaten, kappertjes en olijven toe en kook zachtjes 5 minuten.
  2. Meng voor de salade de rucola met de bietjes, ansjovis en dressing. Bestrooi met de walnoten.
  3. Dep de vis droog, bespren- kel met citroensap en leg de kabeljauw in de saus. Stoof zachtjes 7-8 minuten. Serveer de vis met de saus en de salade.

Bereidingstip

Vervang de kabeljauw in deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus ook eens door zalmfilet.

Maak voor de rucola-ansjovissalade zelf een balsamico-dressing van 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn en 1 eetlepel honing.

Wijnadvies

Bij deze kabeljauw in Italiaanse tomatensaus komt een Pinot Grigio rosé uit Roemenië op tafel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 2,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.