Overige video's

Kaassoep in broodbol

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, tijm en laurierblaadjes 2-3 minuten.
  2. Voeg de bleekselderij, winterwortel en aardappel toe en bak nog 4-5 minuten. Blus af met het bier. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  3. Snijd de kapjes van de Italiaanse bollen en hol de broodjes uit met een lepel. Verkruimel het broodkruim en rooster dit in een droge, hete koekenpan. Schep de peterselie erdoor.
  4. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de soep. Voeg de kaas toe en pureer met een staafmixer tot een gebonden soep.
  5. Vul de broodbollen met de kaassoep en bestrooi met het krokant gebakken broodkruim.

Wijnadvies

Schenk bij deze kaassoep het bier dat ook in het recept wordt gebruikt of een glaasje Finca Delebarca Rioja.

Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ineke Hekman 20-02-2017
Heerlijke soep, maar dikt snel in wanneer het eenmaal in de bollen zit. Dan lijkt het een soort puree wat de smaak niet ten goede komt.