Overige video's

Kaasbakje met Italiaanse salade

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.
  2. Leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard).
  3. Maak van de olijfolie, azijn of citroensap en knoflook een dressing en meng de groenten en olijven erdoor.
  4. Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten. Garneer met blaadjes basilicum.

Bereidingstip

Meng eens 1 theelepel tomatenpesto door de dressing.

Variatie

Vervang blokjes vleestomaat door reepjes gedroogde tomaat op olie.

Wijnadvies

We blijven natuurlijk in Italiaanse sferen: Montalto Chardonnay is wat steviger, Villa Mondi Soave en Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazzano wat frisser.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.