Overige video's

Javaanse gehaktrol met zoetzure komkommer

Elke vulling is lekker in deze dunne omelet, maar dit gehaktmengsel zal bij veel mensen goed in de smaak vallen. Eet smakelijk en geniet van deze Javaanse gehaktrol!
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 4,4 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm alle ingrediënten voor de zoetzure komkommer. Stoof zachtjes circa 3 minuten en laat iets afkoelen.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten. Voeg het citroengras en gehakt toe en bak het rul. Schep de korianderpoeder, sambal, bladselderij, rode peper en een snuf zout erdoor.
  3. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen. Klop de eieren los met 3 eetlepels water, zout en peper en verdeel het mengsel over de koekenpannen. Bak 2 dunne omeletten. Leg het gehaktmengsel aan één kant erop en rol met een spatel op tot een rol. Serveer met de zoetzure komkommer.

Bereidingstip

Vervang de bladselderij in dit recept door peterselie of bosui.

Neem 1 theelepel citroenrasp in plaats van sereh.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
18 g
Vezels 3 g
Zout 4,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.