Overige video's

Javaans draadjesvlees

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (23)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 140ºC. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de boter en de olie in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep uit de pan.
  2. Bak de uienringen 3-4 minuten in het bakvet. Strooi de bloem erover en bak al roerend 3-4 minuten. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe en breng al roerend aan de kook.
  3. Schep het vlees, de azijn, ketjap en sambal erdoor. Zet de pan afgedekt in het midden van de oven en stoof 3,5 uur.
  4. Stoof daarna zonder deksel nog circa 30 minuten verder, voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder de laurier en bestrooi het draadjesvlees met de selderij. Lekker met sperziebonen, witte rijst en gefrituurde uitjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten Runderriblap (23)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.