Overige video's

Japanse zalm uit de oven

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (160) Spinazie (188)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.
  2. Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan.
  3. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.
  4. Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.

Variatie

De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool.

Wijnadvies

Droge rosé uit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of van de Loirestreek, dan wel uit Italië (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
5 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (160) Spinazie (188)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.