Overige video's

Japanse kleefrijst met zoete ham en bimi

Een perfect gerecht om met stokjes te eten: Japanse kleefrijst met zoete ham en bimi. In plaats van bimi kun je ook broccoli gebruiken. Dit recept valt ook goed in de smaak bij kinderen!
Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesam in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verwarm de honing met de sojasaus en boter in een koekenpan op een lage stand. Snijd de ham in repen en verwarm in de honingsaus.
  3. Kook de bimi in circa 4 minuten beetgaar in kokend water met zout en giet af. Schep de kleefrijst in kommen en schep de bimi of broccoli en zoete ham erop. Bestrooi met de sesam.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept hamblokjes als je geen dikke plak ham kunt vinden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 500 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 2,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.