Overige video's

Jamkoekjes
Jamkoekjes
(14)

Jamkoekjes

Hoe perfect zien deze jamkoekjes eruit? Deze jamkoekjes zijn leuk om te maken samen met kinderen: zij kunnen de vormpjes uit het deeg steken. Even koelen, in de oven en daarna is het tijd om op de bank te kruipen en de koekjes op te smikkelen. Het recept voor de jamkoekjes vind je hier!
Categorie tussendoortje
Personen 25 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0 g

Voorbereiden

Zeef de bloem, het bakpoeder en de koekkruiden boven een kom. Mix in een andere kom de boter met de suiker romig. Klop het ei en vanille-aroma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in folie en leg circa 2 uur, of een dag van tevoren, in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-5 mm dik. Steek met de koekjessteker rondjes uit het deeg. Leg ze met een tussenruimte van circa 2 cm op de bakplaten.
  2. Steek uit de helft van de koekjes met ene kleine koeksteker sterretjes en/of hartjes. Zet de bakplaten onder elkaar in het midden van de oven en bak 10-12 minuten, tot de randjes lichtbruin worden. Wissel halverwege de platen om.
  3. Laat de koekjes afkoelen zodat ze stevig zijn. Bestrijk de dichte koekjes met een laag jam. Druk de uitgestoken koekjes erop. Bestuif met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.