Overige video's

Italiaanse tonijntaart

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
32 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bekleed met het deeg. Prikt hier en daar in met een vork.
  2. Bak de uien met de teentjes knoflook in de olijfolie goudbruin. Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse kruiden erdoor.
  3. Schep het vis-uimengsel op de deegbodem. Klop de eieren met de room, peper en zout. Meng de geraspte kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling.
  4. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het goed vast met een beetje water.
  5. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer de taart met tomatenreepjes en olijvenplakjes.

Bereidingstip

Bak de taart eventueel in een combinatieoven: 350 Watt, 200°C, 17-20 minuten.

Variatie

De tonijn kan worden vervangen door zalm.

Wijnadvies

Is wit bij u favoriet? Kies dan voor een zonnige Siciliaanse wijn, het liefst van de grecanico en chardonnay. Houdt u van rosé, neem dan een volle Spaanse rosado.

Voedingswaarde p.p.
Energie 935 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
32 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.