Overige video's

Italiaanse tomaten-linzensoep

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 4 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij circa 5 minuten. Schep de knoflook erdoor en bak deze kort mee.
  2. Voeg de bouillon, linzen, tomaten, laurierblaadjes en tijm toe. Kook afgedekt circa 25 minuten op een lage stand.
  3. Schep de spinazie er de laatste 2 minuten door en breng op smaak met peper.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de verse tomaten door 1 blik tomatenblokjes en voeg deze met het sap toe.

Serveer de soep met focaccia of ciabattabrood met olijfolie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 10 g
Zout 4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.