Overige video's

Italiaanse spinaziestamppot

2 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
18 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salami en ui circa 2-3 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken.
  3. Giet de aardappels af en maak er een puree van met de rest van de olijfolie, zout, peper en pesto.
  4. Spatel het spinaziemengsel door de aardappelpuree. Serveer de stamppot met de gorgonzola erop.

Variatie

Gebruik chorizo in plaats van salami en voeg nog 6 gedroogde tomatenreepjes op olie toe. In plaats van gorgonzola is geraspte Parmezaanse kaas of pecorino ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.