Overige video's

Italiaanse pastasalade met pestosaus

6 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Breng in een grote pan een royale hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de doperwten mee.
  2. Giet de pasta en doperwten af en laat alles goed in een zeef uitlekken. Roer een lepel olijfolie door de pasta om aan elkaar plakken te voorkomen. Laat pasta en doperwten afkoelen.
  3. Schep de pasta en erwtjes in een schaal en meng de tomaatjes en plakjes olijf er doorheen. Houd enkele tomaatjes en plakjes olijf apart voor de garnering.
  4. Roer op het laatste moment de pestosaus door de salade, want ook gaar gekookte pasta blijft vocht opnemen. De pasta mag niet papperig-zacht worden. Garneer de salade met plakjes olijf, tomaatjes, blokjes gorgonzola en blaadjes basilicum.

Variatie

Vervang de basilicum door toefjes peterselie. Vervang de gorgonzola door vers geraspte Parmezaanse kaas. Vervang de olijven door kleine, beetgaar gekookte roosjes broccoli.

Wijnadvies

Een zo droog mogelijke rosé uit bijvoorbeeld Costières de Nîmes of van het type Vin de Pays d'Oc (9-11ºC).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.