Overige video's

Italiaanse panforte
Italiaanse panforte
(0)

Italiaanse panforte

Panforte betekent sterk brood in het Italiaans. Neem er maar een klein stukje per keer van, lekker bij de koffie. Maar panforte is ook geschikt als afsluiter van een diner bij een glas dessertwijn of serveer dunne plakjes als onderdeel van een goedgevulde kaasplank.
Categorie snack, gebak
Personen 12 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Rooster alle noten en pitten in een droge, hete koekenpan. Meng daarna met de dadels, rozijnen, vijgen, cranberry's, stemgember, specerijen, cacao en bloem. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Breng de suiker, honing en 3 eetlepels water aan de kook en roer op middelhoge stand tot de suiker is gesmolten. Voeg het noten-vruchtenmengsel toe en roer snel en stevig om goed te mengen. Druk plat in de bakvorm en bak circa 35 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Snijd voor het serveren in stukken of dunne plakjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.