Overige video's

Italiaanse mosselpan

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Spoel de mosselen af onder koud water. Verwijder de beschadigde mosselen en de open mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het werkblad. Leg de mosselen in een grote pan.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Houd apart.
  3. Verdeel de helft van de knoflook, de Italiaanse kruiden en de helft van de olijfolie over de mosselen. Leg het deksel op de pan en smoor de mosselen 7-8 minuten op een middelhoge stand tot ze open zijn.
  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rest van de knoflook en de ui en voeg de tomatenblokjes toe. Maal er royaal peper over.
  5. Giet het tomatenmengsel over de mosselen, schud even op en serveer met brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.