Overige video's

Italiaanse mac & cheese met geroosterde paprika en ricotta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika's op de bakplaat, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en rooster in de oven in circa 30 minuten zacht. Laat even afkoelen en verwijder het vel.

Bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar wat van het kookwater.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 4 minuten.
  3. Maal de geroosterde paprika, helft van de ricotta en helft van de Parmezaanse kaas, de ui en knoflook in een keukenmachine tot een romige saus.
  4. Voeg eventueel wat kookwater toe. Roer de saus door de pasta en warm even door.
  5. Bestrooi met de pijnboompitten en verdeel de rest van de ricotta en parmezaan erover. Garneer met de peterselie.

Wijnadvies

Bij dit recept smaakt de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi er lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.