Overige video's

Italiaanse kruidengehaktballetjes in romige oreganosaus

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de gemengde Italiaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes lichtbruin. Schep de knoflook en olijven erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  3. Blus af met de wijn en roer de mascarpone en oregano erdoor. Schep om en laat de gehaktballetjes circa 10 minuten garen in de saus.
  4. Bestrooi met de peterselie. Lekker met penne met kruidenolie en broccoli.

Bereidingstip

Meng 2 ansjovisfilets, in stukjes, door het gehakt.

Vervang de mascarpone in dit recept door roomkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
20 g
Vezels 3 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.