Overige video's

Italiaanse kipgehaktballetjes met aubergine en mozzarella

4 gemiddeld hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met 1 teentje knoflook en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper en draai er balletjes van.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de gehaktballetjes in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  3. Fruit de ui en de rest van de knoflook in het bakvet. Voeg de aubergine toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en een scheut water toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 20 minuten pruttelen. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Gratineer circa 10 minuten in de oven.
  6. Bestrooi de Italiaanse kipgehaktballetjes voor het serveren met de basilicum. Lekker met stokbrood of spaghetti.

Wijnadvies

Serveer bij dit recept I Am Pinot Grigio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Mendy van Pelt 21-03-2019
Heel lekker en smaakvol! Ik heb het gewoon als hoofdgerecht gegeten zonder brood of pasta. Als je dan de hoeveelheden van 4 personen aanhoud kan je er met ongeveer 2 a 3 personen van eten. Ik heb overigens gewone geraspte kaas genomen ipv de parmezaanse geraspte kaas.