Overige video's

Ingelegde groenten, kaas en ajvar
Ingelegde groenten, kaas en ajvar
(1)

Ingelegde groenten, kaas en ajvar

Deze bijgerechten doen het altijd goed. Je maakt ze makkelijk en snel van tevoren klaar en serveert ze in leuke schaaltjes, zodat iedereen de ingrediënten zelf kan pakken!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Blancheer voor de groenten de bloemkool en wortel 2 minuten in kokend water met zout en spoel koud af. Meng in een kom met de komkommer en bestrooi royaal met zout, het karwijzaad en de peperkorrels. Schep de groenten in een afsluitbare bak of pot. Meng de azijn met 600 ml kokend water en giet dit op de groenten. Sluit de bak of pot af en schud even. Laat minimaal 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
  2. Snijd de kaas in gelijke blokjes en schud in een kom om met de chilipeper, laurier, knoflook en rozemarijn. Schep in een afsluitbare bak of pot en giet de olijfolie erover tot de kaas geheel bedekt is met olie. Laat 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven op 220ºC. Leg voor de ajvar de stukken paprika en knoflook op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 20 minuten bruin geblakerd. Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe. Laat buiten de oven afkoelen en maal dan fijn in de keukenmachine met de rode peper. Voeg olijfolie toe tot een smeuïge spread ontstaat.
  4. Serveer de ingelegde groenten, ingelegde kaas en ajvar in schaaltjes op tafel.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.