(2)
Ingelegde groenten, kaas en ajvar
Deze bijgerechten doen het altijd goed. Je maakt ze makkelijk en snel van tevoren klaar en serveert ze in leuke schaaltjes, zodat iedereen de ingrediënten zelf kan pakken!
bijgerecht
4
vegetarisch
bijgerecht
4
vegetarisch
Ingelegde groenten, kaas en ajvar
Deze bijgerechten doen het altijd goed. Je maakt ze makkelijk en snel van tevoren klaar en serveert ze in leuke schaaltjes, zodat iedereen de ingrediënten zelf kan pakken!
bijgerecht
4 personen
vegetarisch
Vergelijkbare recepten (1000)
- 0.5 bloemkool (in kleine roosjes)
- 2 winterwortels (in plakken)
- 1 komkommer (in plakken)
- 1 theelepel karwijzaad of
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel peperkorrels (gemengd)
- 200 milliliter wittewijnazijn
- 200 gram zachte geitenkaas of
- 200 gram feta
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 1 takje rozemarijn (gerist)
- 500 milliliter olijfolie extra vergine
- 4 rode paprika's (zonder zaadjes, in kwarten)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 50 gram walnoten (gepeld)
- 1 rode peper of
- 1 mespunt chilipoeder
- olijfolie
- 200 gram zachte geitenkaas of
- 200 gram feta
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 1 takje rozemarijn (gerist)
- 500 milliliter olijfolie extra vergine
- 4 rode paprika's (zonder zaadjes, in kwarten)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 50 gram walnoten
- 1 rode peper of
- 1 mespunt chilipepervlokken
- olijfolie
voor de groente
voor de kaasvulling
voor de saus
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- bakplaat (ingevet)
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 2880 minuten marineertijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Blancheer voor de groenten de bloemkool en wortel 2 minuten in kokend water met zout en spoel koud af. Meng in een kom met de komkommer en bestrooi royaal met zout, het karwijzaad en de peperkorrels. Schep de groenten in een afsluitbare bak of pot. Meng de azijn met 600 ml kokend water en giet dit op de groenten. Sluit de bak of pot af en schud even. Laat minimaal 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
- Snijd de kaas in gelijke blokjes en schud in een kom om met de chilipeper, laurier, knoflook en rozemarijn. Schep in een afsluitbare bak of pot en giet de olijfolie erover tot de kaas geheel bedekt is met olie. Laat 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven op 220ºC. Leg voor de ajvar de stukken paprika en knoflook op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 20 minuten bruin geblakerd. Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe. Laat buiten de oven afkoelen en maal dan fijn in de keukenmachine met de rode peper. Voeg olijfolie toe tot een smeuïge spread ontstaat.
- Serveer de ingelegde groenten, ingelegde kaas en ajvar in schaaltjes op tafel.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 655 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
59 g 14 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,5 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021
Soortgelijke recepten
- 0.5 bloemkool (in kleine roosjes)
- 2 winterwortels (in plakken)
- 1 komkommer (in plakken)
- 1 theelepel karwijzaad of
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel peperkorrels (gemengd)
- 200 milliliter wittewijnazijn
- 200 gram zachte geitenkaas of
- 200 gram feta
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 1 takje rozemarijn (gerist)
- 500 milliliter olijfolie extra vergine
- 4 rode paprika's (zonder zaadjes, in kwarten)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 50 gram walnoten (gepeld)
- 1 rode peper of
- 1 mespunt chilipoeder
- olijfolie
- 200 gram zachte geitenkaas of
- 200 gram feta
- 1 mespunt chilipepervlokken
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje knoflook (in plakjes)
- 1 takje rozemarijn (gerist)
- 500 milliliter olijfolie extra vergine
- 4 rode paprika's (zonder zaadjes, in kwarten)
- 2 teentjes knoflook (geplet)
- 50 gram walnoten
- 1 rode peper of
- 1 mespunt chilipepervlokken
- olijfolie
voor de groente
voor de kaasvulling
voor de saus
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- bakplaat (ingevet)
- keukenmachine
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 2880 minuten marineertijd
Bereiden
- Blancheer voor de groenten de bloemkool en wortel 2 minuten in kokend water met zout en spoel koud af. Meng in een kom met de komkommer en bestrooi royaal met zout, het karwijzaad en de peperkorrels. Schep de groenten in een afsluitbare bak of pot. Meng de azijn met 600 ml kokend water en giet dit op de groenten. Sluit de bak of pot af en schud even. Laat minimaal 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
- Snijd de kaas in gelijke blokjes en schud in een kom om met de chilipeper, laurier, knoflook en rozemarijn. Schep in een afsluitbare bak of pot en giet de olijfolie erover tot de kaas geheel bedekt is met olie. Laat 2 dagen van tevoren marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven op 220ºC. Leg voor de ajvar de stukken paprika en knoflook op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 20 minuten bruin geblakerd. Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe. Laat buiten de oven afkoelen en maal dan fijn in de keukenmachine met de rode peper. Voeg olijfolie toe tot een smeuïge spread ontstaat.
- Serveer de ingelegde groenten, ingelegde kaas en ajvar in schaaltjes op tafel.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Vergelijkbare recepten (1000)
Advertentie
Nieuw in het schap
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 655 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 13 g |
Vet Waarvan verzadigd |
59 g 14 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,5 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021