Overige video's

Indonesische rendang
Indonesische rendang
(52)

Indonesische rendang

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang? Boodschappen legt het je uit. Rendang is een klassiek Indonesisch stoofgerecht. Een heerlijk recept voor de rijsttafel!
Categorie bijgerecht
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
21 g
Vezels 1 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Pureer de sjalot, knoflook, sambal, gember, cashewnoten, kurkuma, komijn- en korianderpoeder tot een pasta (boemboe).
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees in 3-4 minuten bruin. Schep de boemboe erdoor en bak 2-3 minuten mee.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe, met eventueel een scheutje water zodat het vlees onder staat, en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is. Neem het laatste half uur het deksel van de pan zodat het vocht wat inkookt.

Bereidingstip

Bereid deze rendang een dag van tevoren zodat de smaken goed intrekken. Vries eventueel een portie in.

Zo maak je een heerlijke vegetarische rendang: vervang het vlees door 1 witte kool in repen en 300 gram gemengde paddenstoelen. Roerbak de kool en paddenstoelen en voeg dit toe aan de rendangsaus zonder vlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
21 g
Vezels 1 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.