Overige video's

Indonesische lemper met kip

8 moeilijk lunch, hapje, voorgerecht, bijgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Spoel de rijst, laat uitlekken en roer in een pan om met de kokosmelk, 300 ml water en zout. Breng aan de kook, zet de warmtebron laag en kook afgedekt in circa 10 minuten gaar. Schakel de warmtebron uit en laat 10 minuten staan. Schep de rijst in een wijde schaal en schep af en toe om tot de rijst is afgekoeld. Dek af met een doek en laat staan. Verhit intussen de olie en fruit hierin de ui 4 minuten. Voeg de knoflook en alle specerijen toe en fruit nog 1 minuut. Bestrooi de kip met zout en peper en bak om en om in de gekruide olie. Voeg een paar eetlepels water toe en stoof afgedekt in circa 30 minutengaar. Laat de kip afkoelen tot lauwwarm, pluk het vlees en snijd klein.

Bereiden

  1. Leg folie op het werkvlak en schep 2 eetlepels rijst erop. Vouw het folie erover en duw de rijst plat.
  2. Trek het folie weer terug en schep een lepel van de kip op de rijst. Schep hier wat bosui op en rol de rijst met behulp van het folie op over de vulling.
  3. Draai de folie er strak omheen en maak zo nog 7 rolletjes. Stoom de rolletjes in folie voor gebruik circa 5 minuten afgedekt in een vergiet boven een laagje kokend water.
  4. Neem de lemper uit het folie en leg ze op een schaal. Bestrooi met de rest van de bosui. Klop de ingrediënten voor de dip los met 2 eetlepels water en serveer erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.