Overige video's

Indische stoof
 met paprika-sambalpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
34 g
Vezels 8 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Kokosrasp (81)

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de speklappen 4 minuten aan beide kanten op middelhoge stand. Neem de speklappen uit de pan en voeg de ui, knoflook, gember en citroengras toe aan het bakvet.
  2. Bak circa 3 minuten en voeg de tomaten, ketjap en kokos toe.Voeg de speklappen met 200 ml water weer toe aan de pan en stoof afgedekt 20 minuten op een lage stand.
  3. Serveer de stoof met de paprika-sambalpuree (zie tiprecept) en bestrooi met de bosui.

Bereidingstip

Paprika-sambalpuree: kook 1 kilo kruimige aardappels gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en bak 4 rode paprika's, in reepjes, circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg 2-5 eetlepels sambal naar smaak toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Stamp de aardappels fijn met 150 ml room en roer vervolgens de sambalsaus erdoor.

Vervang de sereh in dit recept eventueel door de rasp van 1 citroen.

Wijnadvies

Een riesling, gewürztraminer of rosé combineert uitstekend met Indische gerechten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
63 g
34 g
Vezels 8 g
Zout 0,8 g
Hoofdingrediënten Speklapje (34) Kokosrasp (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.