Overige video's

Indische saté

4 gemiddeld klein gerecht, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade en schep de vleesblokjes erdoor. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Week houten satéprikkers eerst in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Kook de rijst.
  2. Verhit de olie voor de satésaus en fruit hierin het sjalotje. Voeg 2-3 eetlepels water toe.
  3. Roer de andere ingrediënten voor de saus erdoor. Rijg aan elk satéstokje 4-5 blokjes vlees.
  4. Gril de saté circa 10 minuten onder een hete ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig om.
  5. Serveer de satéstokjes met de rijst, kroepoek en satésaus. Lekker met atjar tjampoer en gefrituurde uitjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Vezels 5 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.