Overige video's

Indische hamlapjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode peper (406)

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak het vlees hierin lichtbruin.
  2. Schep het uit de pan.
  3. Voeg de ui, rode peper en knoflook bij het bakvet en fruit 2 minuten.
  4. Schep de gember, koriander, komijn en kaneel erdoor en bak 2 minuten mee tot het gaat geuren.
  5. Voeg het vlees toe en giet de kokosmelk erover.
  6. Pers er 1 partje citroen over uit.
  7. Breng aan de kook en stoof zachtjes 25 minuten. Laat het stoofvocht iets indikken.
  8. Serveer met de rest van de citroenpartjes en peterselie.

Bereidingstip

Lekker met witte rijst, kroepoek en doperwten.

Variatie

Vervang de rode peper door 1 theelepel sambal oelek. Bestrooi het gerecht eens met gefrituurde uitjes (uit een potje).

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26) Rode peper (406)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.