Overige video's

Indiase spinaziesoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 3 g
Zout 3,5 g

Bereiden

  1. Blancheer de spinazie 2 minuten en koel direct af in koud water. Pureer de spinazie met de gember, knoflook en groene peper.
  2. Smelt de boter in een grote (soep)pan, voeg het laurierblaadje en de komijn toe en bak circa 3 minuten. Voeg de ui, tomaten, kurkuma, garam masala en het spinaziemengsel toe en bak tot de ui glazig is.
  3. Voeg de bouillon en room toe. Pureer en zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de spinaziesoep over 4 kommen, giet een scheut yoghurt in elke kom en bestrooi met munt.

Bereidingstip

Vervang de garam masala in dit recept eventueel door kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 3 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.