Overige video's

Indiase kokos-currysoep

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g

Bereiden

  1. Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Verhit de olie in een hoge (soep)pan en fruit hierin de ui, gember en knoflook 3 minuten.
  2. Bak de aardappels en kip een paar minuten mee.
  3. Roer de garam masala erdoor en giet er de bouillon bij. Breng met het kaneelstokje tegen de kook aan en laat op zacht vuur 15 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  4. Voeg de aubergine, tomaat en kokosmelk toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Warm op het laatst de doperwten mee.
  6. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de koriander.

Variatie

Vervang de kip door rauwe gepelde garnalen. Voeg deze tegelijk met de aubergine en tomaten toe aan de soep.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.