Overige video's

Indiase gefrituurde bloemkool

Eens wat anders doen met bloemkool? Maak eens deze lekkere, Indiase gefrituurde bloemkool. Lekker als bijgerecht met rijst. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de bloemkool circa 5 minuten. Giet af en dep de roosjes droog. Meng de bloem met de paprikapoeder en maizena. Giet al roerend 250 ml water erbij.
  2. Verhit de frituurolie tot 175ºC. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit 2 eetlepels van de frituurolie en bak de knoflook, gember en ui 4 minuten. Voeg de paprika, sojasaus, ketchup, azijn en suiker toe en bak 2 minuten. Pureer de saus eventueel. Voeg de bloemkool toe aan de saus en bestrooi met de bosui. Serveer met de naan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 815 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 2,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.