Overige video's

Indiase boerenkool-spinaziesoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Blancheer de boerenkool en de spinazie 1 minuut in kokend water.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kaneel, laurier, tomaat en rode peper.
  3. Voeg de boerenkool en spinazie toe, giet 1 liter water erbij en kook circa 10 minuten.
  4. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de soep over kommen.
  5. Schep een beetje crème fraîche in het midden van elke kom en bestrooi met peper en/of een snufje komijn.

Wijnadvies

De kaneel en gember in de soep vragen om Zuydpunt Chenin Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.