Overige video's

In port gestoofde peertjes met chocoladeganache

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Print

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Doe de peertjes in een stoofpan en voeg de port, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, vanillesuiker en suiker toe. Voeg eventueel wat water toe als de peertjes nog niet helemaal onder staan.
  3. Breng aan de kook en laat circa 2 uur pruttelen op een lage stand, tot de peertjes helemaal zacht zijn. Laat de peren als ze klaar zijn afkoelen in het kookvocht.
  4. Smelt intussen de chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe. Meng tot een gladde chocoladesaus. Schenk de warme saus over de peren en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereidingstip

Deze peertjes zijn perfect als dessert, maar je kunt ze ook als bijgerecht serveren. Bereid ze dan zoals bij stap 2 en zet daarna zo op tafel, zonder saus en amandelen.

Liever geen port? Voeg dan een scheut bessensap of druivensap toe met water tot de peertjes net onder staan.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.