Overige video's

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
(0)

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
17 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en overgiet ze met de kokosmelk en het limoensap. Bestrooi met de limoenrasp en knoflook, schep goed door en laat afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
  2. Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
  3. Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  4. Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  5. Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
17 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.