Overige video's

In de oven geroosterde groenten

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de paprika's tweemaal in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de venkelknollen tweemaal in de lengte door. Leg alle gesneden groenten in een kom en giet de olijfolie erop. Voeg de knoflook toe. Meng goed door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie.
  2. Verspreid de groenten over de bakplaat van de oven of leg ze naast elkaar in een ingevette royale vuurvaste schaal. Bestrooi met tijmblaadjes.
  3. Rooster de groenten ca. 30 minuten in de oven. Schep ze na 15 minuten even om. Bestrooi ze met grof (zee)zout. Serveer er gegrilde kip, lamskoteletten of lamsbout bij.

Variatie

Vervang de tijmblaadjes door enkele takjes rozemarijn.Vervang de uitgeperste teentjes knoflook door gepelde hele tenen.

Wijnadvies

Een verrukkelijk gerecht met een Mediterraan accent. Kies naar keuze voor een rosé de Provence of een jonge Spaanse rode wijn van de tempranillo of garnacha.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.