Overige video's

Iles flottantes met crème anglaise van thee

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Breng 500 ml melk aan de kook. Klop de eidooiers met 80 gram suiker in een grote kom.
  2. Giet de hete melk langzaam en al roerend over het eimengsel. Doe dit beetje bij beetje, zodat het ei niet gaat schiften.
  3. Zeef en giet het mengsel in een schone pan. Verwarm al roerend circa 8 minuten op een lage stand, tot de crème anglaise iets dikker wordt. Neem de pan van de warmtebron.
  4. Knip de theezakjes open en voeg de inhoud toe aan de crème. Laat minimaal 1 uur trekken.
  5. Maak pocheervocht door de rest van de melk met 250 ml water en 1 eetlepel suiker te verwarmen tot de suiker is opgelost. Klop intussen de eiwitten bijna stijf in een brandschone kom.
  6. Voeg vervolgens al kloppend de rest van de suiker beetje bij beetje toe. Vorm met 2 lepels, die in koud water gedoopt zijn, mooie quenelles van het eiwitschuim.
  7. Houd het pocheervocht tegen de kook aan, maar laat het niet koken. Pocheer de quenelles met circa 3 stuks tegelijk circa 4 minuten aan 1 kant.
  8. Draai ze voorzichtig om en pocheer nog 3 minuten aan de andere kant. Zeef de crème anglaise naar wens, giet in diepe bordjes en leg de quenelles erin.
  9. Garneer het dessert eventueel met karameldraden.

Bereidingstip

Maak quenelles (klik hier voor het recept) of karameldraden (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.