Overige video's

IJskoude meloensoep
IJskoude meloensoep
(12)

IJskoude meloensoep

Kun je soep maken van meloen? Ja, heel goed zelfs! Een glaasje meloen gazpacho is ontzettend lekker als verkoeling op een warme dag.
Categorie voorgerecht, tussendoortje
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 60 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g

Voorbereiden

Meng de citroenrasp en -sap met 250 ml water en vul hiermee de ijsblokjeshouder. Laat 1 nacht van tevoren bevriezen. Leg de meloen in de koelkast. Zet de glazen of borden 1 uur van tevoren in de diepvries.

Bereiden

  1. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd het vruchtvlees van de schil en snijd het in blokjes. Pureer de meloenblokjes en gembersnippers met een blender of staafmixer tot een smeuïge vloeistof.
  2. Draai de ijsblokjes in de doek en sla ze tot grof gruis met een deegroller of de bodem van een fles. Verdeel het gruis over de ijskoude glazen of borden en verdeel de meloensoep erover. Garneer met de munt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 60 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.