Overige video's

IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes
IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes
(5)

IJskoude komkommersoep met gefrituurde kappertjes

Wist je dat je van komkommer heel goed soep kan maken? Serveer deze komkommer gazpacho op een warme dag, dan is ‘ie extra lekker.
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd het brood in blokjes en bedruppel met water. Laat even staan. Droog de kappertjes tussen keukenpapier. Maal de pistachenoten met de knoflook, peterselie, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie in de keukenmachine tot een fijne pasta.
  2. Voeg de komkommer en het geweekte brood toe en pureer in een aantal minuten helemaal glad. Giet terwijl de machine loopt 200 ml ijskoud water erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper en klop nog 2 eetlepels olijfolie en de azijn erdoor.
  3. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kappertjes kort, tot ze openknappen. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep ermee. Bestrooi met extra peterselie. Lekker met warm platbrood of pitabroodjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Vezels 3 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Natascha 21-08-2021
Wat moet je doen met de pistachenoten pasta? Dat staat er namelijk verder niet meer bij.
Natascha
21-08-2021
Wat moet je doen met de pistachenoten pasta? Dat staat er namelijk verder niet meer bij.
Lees meer