Overige video's

IJsbergsla van de barbecue met feta

4 gemiddeld voorgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Vezels 1 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Bestrijk de kwarten ijsbergsla met 2 eetlepels olie. Rooster aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
  2. Bestrijk de feta met de rest van de olie en rooster deze ook aan beide kanten op de barbecue tot er grillstrepen ontstaan.
  3. Bereid intussen de dressing. Verwarm de crème fraîche zonder te koken. Roer er rasp en sap van de citroen, de gehakte muntblaadjes, yoghurt en zout en peper door. Zorg ervoor dat de dressing niet te warm wordt.
  4. Leg de ijsbergsla op borden, besprenkel met de dressing en verkruimel de feta erover.

Bereidingstip

Je kunt de sla eventueel ook grillen in een grillpan.

Liever een koude dressing? Deze dressing kun je ook maken zonder de crème fraîche te verwarmen.

Vervang de citroen-muntdressing door een yoghurtdressing naar keuze.

Wijnadvies

Een heerlijk, fris begin van een barbecue. Zeker met een glas Jean Sablenay Sauvignon Blanc erbij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
13 g
Vezels 1 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.