IJs recepten

IJs recepten

De lekkerste ijs gerechten

Wel of geen mooi weer, ijs is altijd een goed idee. Combineer ijs met fruit uit het seizoen of met pannenkoeken. Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf ijs kunt maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakt avocado-ijs? Met deze inspiratie maak je de lekkerste ijs recepten zelf. Lekker als afsluiter van een diner, of gewoon ‘zomaar’! Want eigenlijk is er altijd een goede reden om ijs te eten, toch? 

Zelf ijs maken

ijs maken

Als je een echte ijsliefhebber bent dan is een ijsmachine zeker de investering waard. Je hebt een simpele versie met een losse ijsbak die je van tevoren in de diepvries moet zetten en een wat duurdere professionele zelf vriezende machine. Toch geen ijsmachine in huis? Giet het mengsel dan in een (metalen) afsluitbare bak en laat minimaal 6 uur invriezen in de diepvries. Het ijsmengsel wordt dan wel minder luchtig van structuur.

Waterijsjes maken: zo doe je dat!

waterijsjes

Zelf ijsjes maken is leuk en lekker! Met slechts een paar ingrediënten en wat creativiteit kun je heerlijke waterijsjes maken die perfect zijn om af te koelen op warme dagen. Zelf waterijsjes maken is niet alleen leuk, maar je hebt ook controle over de ingrediënten die je gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om natuurlijke fruitsappen te gebruiken zonder toegevoegde suikers of kunstmatige kleurstoffen, waardoor je een gezonde traktatie creëert. Dus waar wacht je nog op? Haal die ijsvormpjes tevoorschijn, mix je favoriete vruchtensappen en maak zelf je favoriete waterijsje, zoals deze multifruit-ijsjes of deze groene komkommer-basilicum ijsjes.

Zomerdrankjes
Zomerdrankjes

Koel af met deze frisse dorstlessers

Meer koude dranken
Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten