IJs recepten

IJs recepten

De lekkerste ijs gerechten

Wel of geen mooi weer, ijs is altijd een goed idee. Combineer ijs met fruit uit het seizoen of met pannenkoeken. Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf ijs kunt maken? Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakt avocado-ijs? Met deze inspiratie maak je de lekkerste ijs recepten zelf. Lekker als afsluiter van een diner, of gewoon ‘zomaar’! Want eigenlijk is er altijd een goede reden om ijs te eten, toch? 

Zelf ijs maken

ijs maken

Als je een echte ijsliefhebber bent dan is een ijsmachine zeker de investering waard. Je hebt een simpele versie met een losse ijsbak die je van tevoren in de diepvries moet zetten en een wat duurdere professionele zelf vriezende machine. Toch geen ijsmachine in huis? Giet het mengsel dan in een (metalen) afsluitbare bak en laat minimaal 6 uur invriezen in de diepvries. Het ijsmengsel wordt dan wel minder luchtig van structuur.

Semifreddo recept

semifreddo

Deze Italiaanse klassieker is altijd een groot succes: semifreddo. De letterlijke vertaling van het Italiaanse woord ‘semifreddo’ is half bevroren. Dit toetje lijkt op ijs, maar is meer een soort bevroren mousse. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en kunt het al goed van tevoren maken en bewaren in de diepvries. Ideaal dus als nagerecht bij een uitgebreid etentje. Maar gewoon tussendoor kan natuurlijk ook!

Alle semifreddo recepten
Zomerdrankjes
Zomerdrankjes

Koel af met deze frisse dorstlessers

Meer koude dranken
Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten