Overige video's

IJs met karamel-kerstcake

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Neem het ijs uit de diepvries en laat het in circa 20 minuten een beetje zachter worden.
  2. Schep het ijs in een kom.
  3. Verkruimel de cake en schep met de cranberrycompote door het ijs.
  4. Schep het ijsmengsel in een afsluitbare bak en strijk glad.
  5. Zet het ijs terug in de diepvries en laat in circa 2 uur weer bevriezen.

Bereidingstip

Rond de feestdagen is cranberrycompote prima kant-en-klaar verkrijgbaar, maar nog leuker is het om deze compote zelf te maken. Breng voor 1 pot compote 250 ml water met 200 gram suiker en het sap van 1/2 citroen aan de kook. Voeg 350 gram cranberry's en de geraspte schil van 1 citroen toe en kook al roerend circa 10 minuten op een lage stand tot de cranberry's een beetje open knappen. Giet de compote in een schone pot en laat afkoelen. Ook lekker bij paté, kalkoen, wild of brie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.