Overige video's

IJs met gekaramelliseerde noten

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g

Voorbereiden

Hak grote noten iets kleiner. Smeer de bakplaat van de oven dun in met zonnebloemolie.

Bereiden

  1. Doe de noten, de suiker en het water in een pan met dikke bodem. Verwarm de inhoud langzaam op een middelmatig en vooral niet te hete hittebron. Laat de suiker zonder te roeren smelten en eerst een gele kleur krijgen. Na ongeveer 10-12 minuten is de kleur goudbruin geworden. Dat is het moment om de inhoud van de pan over de bakplaat uit te gieten.
  2. Zorg dat de zeer hete gekarameliseerde suikerlaag overal even dun is. Laat de laag afkoelen en breek hem vervolgens in stukken, of gebruik een hamer om hem in stukken te slaan. De stukken die niet voor het nagerecht worden gebruikt, kunnen in een koektrommel worden bewaard.
  3. Schep op elk dessertbord één of twee bolletjes vanille-ijs. Garneer met de gekarameliseerde noten.

Variatie

Vervang de gemengde noten door ongezouten, gepelde pinda's. De gekarameliseerde noten kunnen ook met behulp van een elektrische keukenmachine tot grove of fijne kruimels worden gemalen. Gebruik deze kruimels voor het garneren van ijs, pudding, taart of yoghurt.

Wijnadvies

Hier liever geen wijn maar lekker bronwater.

Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.