Overige video's

Hutspot uit de oven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
8 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192) Tartaartje (17)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  2. Snijd de wortel in stukjes van circa 2 cm. Snijd de aardappels in grove stukken.
  3. Kook de wortel en aardappels circa 10 minuten in water met zout tot ze halfgaar zijn.
  4. Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  5. Neem de braadslede uit de oven en schep de wortels, aardappels en sjalotjes voorzichtig door de olie.
  6. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  7. Meng intussen de citroenrasp, knoflook en peterselie door elkaar.
  8. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de tartaartjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en rosé van binnen. Houd warm onder aluminiumfolie.
  9. Neem de groenten uit de oven en bestrooi met het kruidenmengsel. Serveer met de tartaartjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
8 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192) Tartaartje (17)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.