Overige video's

Hutspot met runderbraadworstjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g

Bereiden

  1. Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten.
  2. Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook 20 minuten met de deksel erop.
  3. Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
  4. Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
  5. Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.

Bereidingstip

Schep eens blokjes komijnekaas of mosterdkaas door de hutspot. Neem in plaats van runderworstjes runderstoofvlees.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.