Overige video's

Hutspot met prei en gebakken vis

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g

Bereiden

  1. Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroenrasp met de peterselie en knoflook.
  3. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten.
  4. Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven.
  5. Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet.
  6. Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de stamppot de vis erop.

Variatie

Vervang tilapia door kabeljauwfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.