Overige video's

Hutspot met pittige hachee
Hutspot met pittige hachee
(0)

Hutspot met pittige hachee

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan, voeg 250 ml warm water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
  2. Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten. Giet het kookwater af.
  3. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden).
  4. Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken. Schep het vlees door de hutspot.
  5. Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.

Wijnadvies

Lekker met pittig Vlaams bruin bier, een bokbier of een volle rode wijn, kruidig en krachtig, bijvoorbeeld een Vin de Pays cabernet sauvignon-syrah van J.L. Cévenne.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.