Overige video's

Hutspot basisrecept

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192) Aardappel (125)

Bereiden

  1. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin 1/4 van de uien.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg het vlees toe aan de uien en bak rondom lichtbruin.
  3. Voeg de laurierblaadjes en bouillon toe en stoof circa 1,5 uur met het deksel op de pan tot het vlees zacht is.
  4. Kook de rest van de uien, wortel en aardappel in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp tot een grove puree.
  5. Verwijder de laurierblaadjes uit het stoofvocht van het vlees. Schep het vlees met een deel van het stoofvocht op de hutspot.

Bereidingstip

Doorregen runderlappen zijn een prima vervanger voor de traditionele klapstuk.

Je kunt ook hacheevlees of runder­poelet gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (192) Aardappel (125)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.