Overige video's

Hot shrimp filo's

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Meng de rijst met de rode peper, gember, bosui en garnalen.
  2. Leg 1 vel filodeeg op het werkvlak en laat de rest onder een vochtige theedoek liggen. Schep 2 eetlepels van de vulling in een van de hoeken van het deeg en rol het tot de helft op.
  3. Vouw aan beide kanten de punten naar binnen en bestrijk het laatste stuk met eiwit om het deeg vast te laten plakken. Rol het deeg verder op tot een stevig rolletje en dek af met de doek. Maak zo nog 7 rolletjes.
  4. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur de filo's per 4 stuks goudbruin.
  5. Meng de uienringen met de koriander en verdeel dit over een schaal. Leg de filo's erop.
  6. Meng de zure room met de pepersaus en citroensap en serveer deze saus erbij om te dippen.

Wijnadvies

Jean Sablenay Sauvignon Blanc is net zo knapperig als de gefrituurde filo's én zorgt voor de nodige verfrissing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
4 g
Vezels 2 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.